MEDEWERKERS

Simone van Mierlo

Algemeen Fysiotherapeut; Haptotherapeut

Specialisaties: Haptotherapie, Shock Wave therapie, Medical Taping, Beweeggroepen, Revalidatie, Coaching, Balans belasting/belastbaarheid.

In 2001 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Na buitenlandse avonturen in Londen en Singapore sinds 2009 weer terug op Nederlandse bodem. Moeder van 3 prachtige kinderen en sinds de zomer van 2018 afgestudeerd Haptotherapeut. Moeder, partner, het runnen van de praktijk, een studie, een uitgebreide vriendenkring en regelmatig sporten; Ik kan zelf vanuit mijn eigen ervaring delen dat het lastig kan zijn om naar eigen inzicht en gevoelens te handelen. Tijdens mijn opleiding Haptotherapie heb ik geworsteld met het onderzoeken van mijn persoonlijkheid en gevoelens. Juist doordat ik er zelf mee heb gestoeid, denk ik dat ik ook andere mensen kan helpen op hun zoektocht. Perfect zal het nooit worden maar ik ben steeds beter in staat om alles te combineren.

‘Combineren’; Als fysiotherapeut en haptotherapeut leg ik de link tussen fysiek en mentaal, de combinatie tussen bewegen van het totale menselijke lichaam met ieder gewricht afzonderlijk en vooral ook de combinatie tussen het fysieke en mentale aspect bij gezondheidsproblemen.

De persoon achter de klacht of beperking blijven zien, samen denken over oplossingen, open, eerlijke en transparante communicatie zijn trefwoorden die me passen. Mensen helpen zichzelf te helpen of dit nu gaat over het herstel na een blessure, meer in balans te komen (zowel fysiek als mentaal), (weer) vertrouwen krijgen in eigen kunnen of verbeteren van conditie; wanneer je beter beweegt, beter in je vel zit, meer in balans bent, zal dit bijdragen aan kwaliteit van leven.

Simone van Mierlo

Stefan Rondeel

Algemeen Fysiotherapeut; Fitness Instructeur

Specialisaties: Echografie, Shock Wave therapie, Medical Taping, Beweeggroepen, Revalidatie.

Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Dorst. Als Fysiotherapeuten onderschrijven we het belang van bewegen/sporten. Zelf ben ik ook een fanatieke sporter. Ik mountainbike, fitness en doe aan crossfit. Met sporten verklein je het risico op aandoeningen als diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, ook voor je gemoedstoestand en stressmanagement, zeker als je een sport beoefent die je leuk vindt! Ik heb een grote affiniteit met sport-gerelateerde klachten.

Daarom verzorg ik ook de fysiotherapie voor voetbalvereniging Neerlandia 31. Andere interessegebieden zijn schouder-gerelateerde klachten en de wervelkolom. Maar ook revalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup en oefengroepen doe ik met veel plezier. Tijdens mijn studie fysiotherapie was ik werkzaam als fitness instructeur bij een sportschool. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan welke ik kan toepassen tijdens uw revalidatieproces.

Aangezien ik mezelf wil blijven ontwikkelen heb ik al verschillende cursussen gevolgd zoals Shockwave therapie en medical taping. Medio mei ben ik gestart met de basisopleiding Echografie. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden met het echo-apparaat.

Stefan Rondeel

Jeroen Dingenouts

Algemeen fysiotherapeut, Manueel Therapeut (i.o)

Specialisaties: Manuele Therapie, (Amateur en Top-)Sportgerelateerde problematiek, Sportmassage, Medical taping, Rugklachten, Nek/schouder, Ketenproblematiek, Claudicatioklachten (etalagebenen).

Bijna 5 jaar geleden afgestudeerd als fysiotherapeut in Breda waar ik tevens al geruime tijd woon. De afgelopen jaren heb ik een grote verscheidenheid aan klachtenbeelden de revue zien passeren binnen verschillende praktijken. Ik ben de opleiding manuele therapie begonnen, lid geworden van Claudicationet, heb mij verdiept in schouderklachten en ben behandelend therapeut geweest van een breed scala aan sportgerelateerde klachten.

Ik heb op een sportpark gewerkt en ben actief binnen een sportvereniging als turntrainer en coördinator. Ik ben breed inzetbaar en de patiënt staat voor mij altijd voorop!

Jeroen Dingenouts

Susan Trommelen

Algemeen fysiotherapeut; Cesartherapeut

Specialisaties: Cesartherapie, geriatrie (ouderen), valpreventie, medical taping, beweeggroepen, (neuro)revalidatie, coaching, chronische klachten en ontspanningstherapie, mindfulnesstrainer voor chronische klachten, slaapproblemen en ontspanning

Lid van het NAH-netwerk (niet aangeboren hersenletsel) en Aangesloten bij Hometeam Dorst (inter collegiaal overleg)

In 2005 afgestudeerd als oefentherapeut cesar, in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut. Oefentherapie Cesar richt zich meer op bewustwording van een ontspannen houdings- en bewegingspatroon en verbeteren van de zelfredzaamheid. Naast werk combineren met mijn gezin doe ik graag aan yoga/pilates en dansen. Ik fiets (naar mijn werk) en wandel met plezier. Ik ben graag in beweging! Ik vind het leuk om met mensen te werken en aandacht hebben voor u, als persoon, vind ik erg belangrijk.

De eerste jaren na mijn opleidingen heb ik me vooral verdiept in de sport (IAS-opleiding tot revalidatietrainer en fysiotherapeut bij eerste divisie handbal). Ik heb een aantal jaar in verpleeg/verzorgingstehuizen gewerkt via Thebe en veel ervaring op gedaan op de revalidatie-afdeling geriatrie, dagbehandeling , ouderen met dementie en CVA, jongvolwassenen met hersenletsel , kleinschalig wonen en gesloten afdelingen voor PG. Ik heb hierover diverse cursussen gevolgd en gegeven.

Deze ervaringen zijn voor mij een brede basis om ouderen beter te trainen en te begeleiden, daar waar ze vastlopen. Nu richt ik me vooral op ouderen (geriatrie), chronische klachten en ontspanning. Deze drie zijn vaak ook met elkaar verbonden en sluiten in mijn werk goed op elkaar aan. De opleiding tot “Mindfulnesstrainer” is speciaal voor fysiotherapeuten. Deze richt zich op mensen met spanningsklachten, maar ook voor chronische klachten en slaapproblemen.

Ik kom, indien mogelijk, graag bij de mensen thuis om beter inzicht te krijgen in het dagelijks functioneren. Ik hou van een persoonlijke aanpak. Waar mogelijk train ik graag met mensen in de praktijk, zo nodig aan huis of in de instelling waar u woont. Ik heb een nauwe samenwerking met de huisarts, ergotherapeut, dietist, logopedist, thuiszorg, casemanager ouderenzorg. Wij komen ook actief bijeen in het “Hometeam”. Ik vind het erg belangrijk dat de lijntjes kort blijven om u zo de zorg te geven die u nodig heeft.

Naast de algemene fysiotherapie,geriatrie en ontspanning geef ik ook medische fitness wat ik met plezier doe!

Susan Trommelen

Martine

Rob